Tojásos kolbászos tekercsek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • kb. 15-20 perc
  • 200°C
  • 190°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 9 tekercshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a hűtbőből kivesszük.

  2. Lépés 2

    A sajtot, a kolbászt, a tejfölt és tojást egy tálban jól összekeverjük és sóval enyhén ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A csomagolásból mindkét tésztát kivesszük és széthajtogatjuk. Szétválasztjuk a lapokat és egy ecsettel megkenjük őket vízzel. Mind a 4 tésztalapot egymásra helyezzük, majd hossszában és keresztben is két helyen elvágjuk úgy, hogy 9 részt kapjunk.

  4. Lépés 4

    Egy-két kanál tölteléket teszünk a négyzetek végeibe. A széleket behajtjuk, hogy ne tudjon kifolyni és a töltelékes oldaltól kezdődően szorosan feltekerjük mindegyiket. Tojással megkenjük a tetejüket.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Mártogatósként keverjünk össze krémsajtot és joghurtot és ízesítsük fokhagymával, citromlével és kevéske borssal.

 

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!