Tökös – hagymás pizza

  • 20 - 25 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 300 g tök felkockázva
  • 1 db kis piros alma durvára aprítva
  • 125 g krémtejszín
  • 2 fej hagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 50 g Rukkola
  • 150 g kolozsvári szalonna felkockázva
  • Só, bors ízlés szerint
  • 2 ek vaj vagy olaj
Pikáns szeletek friss pizzatésztából - uzsonnára, vagy főfogás után levezetésnek is isteni. Egyszerűen készítsd el, kiadós recept.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát vajon vagy olajon pároljuk meg, a fokhagymát adjuk hozzá.

  3. Lépés 3

    A tököt is adjuk hozzá, és pároljuk tovább.

  4. Lépés 4

    A friss pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a krémtejszínt kenjük a tésztára. A tökös masszát halmozzuk rá, majd sóval és borssal fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    Az almát és a szalonnát is halmozzuk a töltelékre.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben alsó sínen 170 °C-on kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára.

  7. Lépés 7

    Tálalás előtt a rukkolát is tegyük a tetejére.

Tipp

Oregánót is használhatunk a fűszerezésre, ami jól passzol a feltétekhez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!