Vicces Quiche arcok
Vicces

Quiche Arcok

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • kevés olaj a formák kenéséhez
  • 150 ml főzőtejszín
  • 3 tojás
  • 1/2 póréhagyma karikára vágva
  • 75 g bacon szalonna kockákra vágva
  • zöldség ízlés szerint az arc elkészítéséhez (pl. paprika, zsázsa, retek, paradicsom, olívabogyó)
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A muffin sütőformát kikenjük egy kis olajjal.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd egy tésztaforma vagy tésztavágó segítségével 6 kört (kb. Ø 10 cm) szaggatunk. Ezeket a köröket a muffin formába helyezzük és óvatosan belenyomkodjuk a formába.

  3. Lépés 3

    A póréhagymát és a szalonna kockákat a quiche-körökbe szórjuk. Keverjük össze a tejszínt, a tojásokat, majd ízesítsük szerecsendióval, sóval, borssal, és öntsük rá a quiche-körökre. A maradék tésztával pedig hajat formázhatunk az arcokra.

  4. Lépés 4

    A quiche-köröket a sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Sütés után díszítsük a tésztát kedvünk és ízlésünk szerint zöldségekkel, vicces arcokat formázva.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!