Tökös rétes hagymával és kolbásszal

Tökös rétes hagymával és kolbásszal

  • kb. 25 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a kockára vágott kolbászt olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a tököt, sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük és kb. 5 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    Egy réteslapot fektessünk konyharuhára, olvasztott vajjal kenjük meg, erre fektessük a 2 lapot 90°-kal elforgatva. A töltelék felét az alsó tésztafélre kenjük.

  4. Lépés 4

    A széleket hajtsuk be és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest. Egy kivajazott, kerek sütőformába helyezzük csiga alakzatban, vajjal kenjük meg és szórjuk meg tökmaggal.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen süssük kb. 25 percig, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

Tipp

Amíg sül, készítsük hozzá a fokhagymás öntetet, és ezzel szervírozzuk a rétest.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!