Töltött alma pongyolában
- 12 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro rétestészta 500 g
- 200 ml tej
- 90 g kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db citrom héja reszelve
- 130 g mogyoró darálva
- 30 g zsemlemorzsa
- 50 g fehér csokoládé aprítva
- 4 alma meghámozva, 2 cm vastag szeletekre vágva
- kb. 100 g kristálycukor
- 1 tojás a kenéshez
- vaj a kenéshez olvasztva
- 2 alma hámozva, aprítva
- 50 g kristálycukor
- 1 citrom leve
- 1 csipet fahéj őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a tejet, kristálycukrot, vaníliás cukrot és citromhéjat főzzük fel. A darált mogyorót, csokoládét és zsemlemorzsát adjuk hozzá, és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
Egy teflonserpenyőben karamellizáljuk a kristálycukrot, adjuk hozzá az almaszeleteket, rövid ideig karamellizáljuk, kicsit hagyjuk hűlni, és az almaszeleteket töltsük meg a mogyorós töltelékkel.
-
Lépés 4
2 - 2 réteslapot kenjünk meg olvasztott vajjal, a közepére tegyünk egy - egy töltött almát, majd hajtsuk rá a tésztalapot, majd felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 6
Az almaszószhoz az almát kristálycukorral, fahéjjal és citromlével keverjük össze, főzzük fel, és addig főzzük, amíg az alma puha nem lesz. Pürésítsük, és hűtsük ki, ezzel tálaljuk a sült almákat.
A rétestészta gasztro változatát a Metro és Auchan üzletekben találhatjuk meg.