Leveles tészta burger brokkolipürével és lazaccal

Töltött aprósütemény juhsajttal és kakukkfűvel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 28 db-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 200 g juhsajt felkockázva
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 db kakukkfű ágacska lecsipkedve
  • 50 g fekete olivabogyó magozva, durvára aprítva
  • Só, bors ízlés szerint
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az olívaolajat, kakukkfüvet és aprított olajbogyót keverjük össze. Borssal fűszerezze, és adjuk hozzá a kockákra vágott juhsajtot, és pihentessük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, kb 10 cm-es egyforma nagyságú négyzetekre vágjuk, és mindegyik tészta közepére tegyünk 1 - 1 evőkanállal a sajtos - kakukkfüves masszából. A tésztát hajtsuk félbe, formázzunk belőle csomagokat.

  4. Lépés 4

    A tészta tetejét éles késsel srégen vagdossuk be, és olvasztott vajjal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen 200 °C-on kb. 15 percig süssük.

Tipp

Ha húst is szeretnénk beletenni, akkor apróra vágott, megpirított sonkát vagy bacont tegyünk még a töltelékbe.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!