Spárgatorta

Friss tavaszi spárgatorta leveles tésztából. A spárga-szezon idején kihagyhatatlan egy ilyen könnyen és egyszerűen elkészíthető fogás.

  • 35 perc
  • 210°C
  • 200°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Egy spárgatortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta
  • 1 kg spárga megtisztítva, fás végét eltávolítva
  • 250 ml tejszín
  • 4 ek. krémtejszín (Creme Fraiche)
  • 3 tojás
  • Petrezselyem, tárkony, vagy turbolya aprítva
  • szerecsendió őrölve
  • Só és bors őrölve
  • Vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Enyhén sós, forrásban lévő vízbe 1/2 ek. cukrot teszünk és belerakjuk a spárgát kb. 5 percre, majd hagyjuk lecsepegni.

  3. Lépés 3

    A tejszínt, a krémtejszínt és a tojásokat összekeverjük, hozzáadjuk a zöldfűszereket és megfűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.

  4. Lépés 4

    Egy kivajazott tálba beleterítjük a leveles tésztát úgy, hogy kb. 3 cm magas legyen a torta.

  5. Lépés 5

    A spárgát a tészára rendezzük és ráöntük a tejszínes krémet.

  6. Lépés 6

    A spárgatortát a sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt megsütjük.

Tipp

A spárgatortához kínálhatunk friss salátát és sonkát ízlés szerint.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!