Töltött holdak

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 6 - 8 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 10 kekszhez:

A csokoládémázhoz:

  • 100 g főzőcsokoládé
  • 80 g vaj
  • Pisztácia vagy mogyoró aprítva vagy szeletelve a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, szaggassunk belőle holdakat.

  3. Lépés 3

    Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra, majd rögtön vegyük le a sütőlapról.

  4. Lépés 4

    A holdak felét melegített lekvárral kenjük meg, majd fektessünk rá egy másikat.

  5. Lépés 5

    A csokoládémázhoz olvasszuk fel a csokoládét, és adjuk hozzá a vajat.

  6. Lépés 6

    A holdakat vékonyan csíkozzuk a csokoládéval, díszítsük pisztácia vagy mogyoródarabkákkal.

Tipp

A holdakat krémmel is tölthetjük: 125 ml habtejszínt melegítsünk fel, adjunk hozzá 125 g darabolt csokoládét, hagyjuk beleolvadni, keverés közben főzzük fel, és néhány órát hagyjuk hűlni.
A hideg krémet keverjük habosra, és töltsük meg vele a holdakat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!