Töltött holdak
- 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10 kekszhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 2-3 ek lekvár a töltéshez
A csokoládémázhoz:
- 100 g főzőcsokoládé
- 80 g vaj
- Pisztácia vagy mogyoró aprítva vagy szeletelve a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, szaggassunk belőle holdakat.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra, majd rögtön vegyük le a sütőlapról.
-
Lépés 4
A holdak felét melegített lekvárral kenjük meg, majd fektessünk rá egy másikat.
-
Lépés 5
A csokoládémázhoz olvasszuk fel a csokoládét, és adjuk hozzá a vajat.
-
Lépés 6
A holdakat vékonyan csíkozzuk a csokoládéval, díszítsük pisztácia vagy mogyoródarabkákkal.
A holdakat krémmel is tölthetjük: 125 ml habtejszínt melegítsünk fel, adjunk hozzá 125 g darabolt csokoládét, hagyjuk beleolvadni, keverés közben főzzük fel, és néhány órát hagyjuk hűlni.
A hideg krémet keverjük habosra, és töltsük meg vele a holdakat.