Tonhalas tésztatáskák

Tonhalas tésztatáskák

  • kb. 20 perc
  • 180° C
  • 160° C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 8 miniréteshez:

  • 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 125 g tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 150 g tonhal (konzerv
  • 2 ek citromlé
  • Só, bors ízlés szerint
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 keménytojás félbevágva
  • 2 újhagyma finomra aprítva
  • Kevés csípős csilipor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt keverjük simára. A tojás sárgáját, étkezési keményítőt, tonhalat és citromlét keverjük össze és ízesítse.

  3. Lépés 3

    A tésztát a csomagoláson leírtak szerint készítsük elő.

  4. Lépés 4

    Egy réteslapot kenjünk meg olívaolajjal, hosszában vágjuk ketté és fektesse egymásra.

  5. Lépés 5

    A tonhalas masszából halmozzunk a tésztacsíkra, és tegyünk rá egy fél főtt tojást. Szórjuk meg aprított újhagymával és csiliporral.

  6. Lépés 6

    A tésztacsíkok oldalát hajtsuk be, majd óvatosan tekerjük fel a mini rétest, jól zárjuk le, és olívaolajjal kenjuk meg.

  7. Lépés 7

    A rétest villával többször szurkáljuk meg, hogy a gőz távozhasson belőle.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre, szükség esetén alufóliával takarjuk le.

Tipp

Kínáljunk a táskákhoz majonézes kukorica salátát kísérőnek.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!