lazacos pizzafonat

Lazacos pizzafonat

Ez a finom nyári lazacos pizzafonat kitűnően illik friss salátához vagy grillezés mellé köretként.

  • 20-25 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 pizzafonathoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 250 g ricotta
  • 70 g reszelt parmezán
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 125 g füstölt lazac csíkokra vágva
  • 1 piros paprika csíkokra vágva
  • 1 lilahagyma karikákra vágva
lazacos pizzafonat

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A ricottát, a reszelt parmezánt és a kakukkfüvet összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A töltelékkel egyenletesen megkenjük a tésztát, úgy, hogy körülbelül 2 cm-t szabadon hagyunk a széleken. A tetejére füstölt lazacot, paprikát és hagymakarikát teszünk.

  4. Lépés 4

    Alulról szorosan feltekerjük a pizzatésztát. A tekercset kb. 2 cm szélesen bevágjuk a kép szerint, majd minden második tésztadarabot áthajtjuk.

  5. Lépés 5

    A pizzafonatot a sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A pizzafonat helyett pizzás tekercset is készíthetünk, ha a 2 cm széles csíkokat végigvágjuk. Így a sütési idő körülbelül 5 perccel rövidül.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!