Tunéziai tésztatáskák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 3 -5 perc
  • Forró olajban
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 táskához:

  • 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 1 db nagy burgonya apróra kockázva
  • 1/2 köteg petrezselyemzöld aprítva
  • 1 doboz olajos tonhal (195 g)
  • 2 fej hagyma finomra aprítva
  • 1 tojás
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1/2 l olaj a sütéshez
  • Fél citrom negyedelve
  • 1 tojásfehérje a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kockákra vágott burgonyát bő olajban süssük ki, vegye ki és tegyük félre.

  3. Lépés 3

    Ugyanebben az olajban a hagymát és a petrezselymet pirítsuk meg.

  4. Lépés 4

    A burgonyát, hagymát, petrezselymet, tojást és a lecsöpögtetett tonhalat keverjük össze, sóval és borssal fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    A tésztalapokat tojásfehérjével kenjük meg, vágjuk 4 egyforma nagyságú darabra, és két-két lapot helyezzünk egymásra.

  6. Lépés 6

    1 - 2 evőkanál tölteléket tegyünk a tésztalapok alsó részére, a tészta másik felét hajtsuk rá, a széleket nyomkodjuk jól össze, így töltött táskákat kapunk.

  7. Lépés 7

    A táskákat villa segítségével tegyük forró olajba, és mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.

  8. Lépés 8

    A negyedelt citrommal és petrezselyemmel tálaljuk.

Tipp

Kínáljunk hozzá forró mentateát!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!