Túrós batyu

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 - 25 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 15 db batyuhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt keverjük simára, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is: a vajat olvasztva, de ne melegen, és jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk kb. 12 x 12 cm-es négyzetekre: hosszában háromfelé, széltében ötfelé vágjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztalapok közepére tegyünk kb. 40 g túrós tölteléket, a széleket vízzel kenjük meg, majd a sarkokat hajtsuk a töltelékre, és jól nyomjuk össze.

  5. Lépés 5

    210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranysárgára, hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

A túrós töltelékbe tehetünk egy kevés reszelt citromhéjat is, úgy még finomabb.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!