![Túrós táska bogyós gyümölccsel](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/TopfenBeerenTaschen_web-700x800.jpg)
Túrós táska bogyós gyümölccsel
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 20 perc
- 210° C
- 190° C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 150 g friss vegyes bogyósgyümölcs
- 250 g túró
- 2 ek búzadara
- 2 ek liszt
- 2 tojássárgája
- 1 csipet fahéj őrülve
- 50 g kristálycukor
- 1 citrom héja reszelve
- 1 tojás a kenéshez
- 2 ek kristálycukor díszítéshez
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát közvetlenül sütőlapra tekerjük ki és 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 8 db-ot szaggassunk ki. Felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 3
A túrót, búzadarát, lisztet, tojássárgáját, fahéjat, kristálycukrot és citromhéjat keverjük össze. A gyümölcsöket óvatosan keverjük a masszához.
-
Lépés 4
Mindegyik körre 2 evőkanál túrós masszát tegyünk, hajtsuk félbe és tojással kenjük meg. Kristálycukorral szórjuk meg, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Tipp
A maradék tésztával díszíthetjük a táskákat.