Szedres túrós batyu

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 6 batyuhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojás felét jól összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és elvágjuk úgy, hogy 6 egyforma négyzetet kapjunk. Minden tésztadarab közepére 1-1 kanál túrós tölteléket teszünk és 2-3 darab szedret.

  4. Lépés 4

    A tészták sarkait középen összetpasztjuk úgy, hogy egy batyut formázzanak. Igazítsuk meg a széleket, hogy a töltelék ne folyjon ki, végül tűzzük meg közepén a szegfűszeggel. A maradék tojással pedig megkenjük.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, eltávolítjuk a szegfűszeget és porcukorral megszórva tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!