 
            
                        Vaníliás rebarbara torta
 
            Finom vaníliás rebarbara torta. A rebarbara savanykás íze és a vaníliás édes krém tökéletes találkozása. Lepd meg vele szeretteidet.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 60 perc
Hozzávalók 1 Ø 28 cm tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 3 szál rebarbara vékonyan feldarabolva
- 4 ek. kristálycukor
- Néhány csík rebarbara a díszítéshez
- zsázsa a díszítéshez
A vaníliás krémhez:
- 135 ml tej
- 135 ml tejszín
- 100 g cukor
- 20 g kukoricakeményítő
- 3 tojássárgája
- 1 vanília rúd kikaparva
- fahéj őrölve
A sziruphoz:
- 80 g cukor
- 60 ml víz
- 1 ek. citromlé
 
                             
                        Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk róla és egy kivajazott formába tesszük (a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük, ekkor a zsírozásra nincs szükség). A lelógó tészaszéleket visszahajtjuk. 
- 
            Lépés 3A rebarbara darabokat 4 ek. cukorral összekeverjük. 
- 
            Lépés 4A vaníliakrémhez lassan felfőzzük a tej felét, a vaníliát, a tejszínt és a fahéjat. Egy kézimixerrel a tej másik felét felverjük a tojásssárgával, a cukorral és a keményítővel. Állandó kavargatás mellett fokozatosan hozzáadjuk a tejszínes krémet. 
- 
            Lépés 5A keveréket kb. 2 perc alatt lassan újból felfőzzük, majd kb. 30 percig hűlni hagyjuk. 
- 
            Lépés 6A kihűlt masszát óvatosan eloszlatjuk a tésztán és rárendezzük a rebarbara darabokat. 
- 
            Lépés 7A tészta szélét tojásfehérjével megkenjük és a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt megsütjük. 
- 
            Lépés 8Ezalatt a vizet, a cukrot és a citromlevet felforraljuk a sziruphoz. Meglocsoljuk vele a kisült tortát, majd kidíszítjük a rebarbara csíkokkal és a zsázsával. 
 
                 
                    			     
                    		 
                    		