Vaníliás rebarbara torta

Finom vaníliás rebarbara torta. A rebarbara savanykás íze és a vaníliás édes krém tökéletes találkozása. Lepd meg vele szeretteidet.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 60 perc

Hozzávalók 1 Ø 28 cm tortaformához:

A vaníliás krémhez:

  • 135 ml tej
  • 135 ml tejszín
  • 100 g cukor
  • 20 g kukoricakeményítő
  • 3 tojássárgája
  • 1 vanília rúd kikaparva
  • fahéj őrölve

A sziruphoz:

  • 80 g cukor
  • 60 ml víz
  • 1 ek. citromlé

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk róla és egy kivajazott formába tesszük (a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük, ekkor a zsírozásra nincs szükség). A lelógó tészaszéleket visszahajtjuk.

  3. Lépés 3

    A rebarbara darabokat 4 ek. cukorral összekeverjük.

  4. Lépés 4

    A vaníliakrémhez lassan felfőzzük a tej felét, a vaníliát, a tejszínt és a fahéjat. Egy kézimixerrel a tej másik felét felverjük a tojásssárgával, a cukorral és a keményítővel. Állandó kavargatás mellett fokozatosan hozzáadjuk a tejszínes krémet.

  5. Lépés 5

    A keveréket kb. 2 perc alatt lassan újból felfőzzük, majd kb. 30 percig hűlni hagyjuk.

  6. Lépés 6

    A kihűlt masszát óvatosan eloszlatjuk a tésztán és rárendezzük a rebarbara darabokat.

  7. Lépés 7

    A tészta szélét tojásfehérjével megkenjük és a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt megsütjük.

  8. Lépés 8

    Ezalatt a vizet, a cukrot és a citromlevet felforraljuk a sziruphoz. Meglocsoljuk vele a kisült tortát, majd kidíszítjük a rebarbara csíkokkal és a zsázsával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!