
Vegán kókuszos körtetorta

Tofu édes ételekben? Igen! Próbáld ki gyors receptünket, a vegán kókuszos körtetortát, és győződj meg róla Te magad!
- kb. 50 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 kókuszos körtetortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 300 g tofu finomra törve
- 400 ml kókusztej
- 50 g nádcukor
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk. fahéj
- 2 ek. keményítő kevés vízzel simára keverve
- 4 kis körte (kb. 400 g) ízlés szerint hámozva vagy hámozatlanul, magház nélkül
- 3 ek. Kókuszreszelék

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egy tortaformába (ø 26 cm) helyezzük, majd a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.
-
Lépés 3
Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 30 percig vakon sütjük.
-
Lépés 4
Közben a tofut a kókusztejjel kb. 10 percig főzzük, majd finomra pürésítjük. Hozzáadjuk a nádcukrot, a citromhéjat, a fahéjat és a keményítővel besűrítjük. A körtét vékony szeletekre vágjuk.
-
Lépés 5
Az elősütött tésztára öntjük a tofus-kókuszos keveréket, majd dekoratívan elhelyezzük rajta a körteszeleteket. Meglocsoljuk citromlével és megszórjuk kókuszreszelékkel.
-
Lépés 6
A tortát további 20 percig sütjük. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Ízlés szerint friss reszelt gyömbért is adhatunk a keverékhez.