
Vegetáriánus burek
0 Bewertungen

- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 1 üveg aszalt paradicsom durvára vágva
- 150 g fekete olajbogyó durvára vágva
- 500 g kecskesajtkrém
- 1 ek. Őrölt kömény
- kevés olaj (aszalt paradicsom olaja) a kenéshez
Ezzel készítsd:

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A paradicsomot, az olajbogyót a kecskesajtkrémmel összekeverjük, és őrölt köménnyel ízlés szerint fűszerezzük.
-
Lépés 3
Olajjal mindegyik tésztalapot megkenjük. A tészta alsó részére körülbelül 3 ek. tölteléket teszünk, úgy, hogy a tészta szélein kb. 2 cm sáv üresen maradjon.
-
Lépés 4
Az oldalsó széleket visszahajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. A tésztahengereket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megkenjük újra olajjal.
-
Lépés 5
A burekeket a sütő középső sínén körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Paradicsom és olajbogyó helyett használhatunk más aszalt/pácolt zöldséget is, pl. gombát vagy articsókát.