Vegetáriánus burek

Vegetáriánus burek

  • kb. 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 6 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A paradicsomot, az olajbogyót a kecskesajtkrémmel összekeverjük, és őrölt köménnyel ízlés szerint fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    Olajjal mindegyik tésztalapot megkenjük. A tészta alsó részére körülbelül 3 ek. tölteléket teszünk, úgy, hogy a tészta szélein kb. 2 cm sáv üresen maradjon.

  4. Lépés 4

    Az oldalsó széleket visszahajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. A tésztahengereket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megkenjük újra olajjal.

  5. Lépés 5

    A burekeket a sütő középső sínén körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Paradicsom és olajbogyó helyett használhatunk más aszalt/pácolt zöldséget is, pl. gombát vagy articsókát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!