Vöröskáposztás rétes

Vöröskáposztás rétes

  • kb. 30 perc
  • 200 ºC
  • 180 ºC
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 1 kis fej vöröskáposzta felaprítva
  • 1 kis fej hagyma aprítva
  • Olivaolaj vagy vaj a pároláshoz
  • 2 ek kristálycukor
  • Só, bors ízlés szerint
  • Kevés kömény őrölve
  • vaj a kenéshez olvasztva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A káposztát vágjuk vékony csíkokra, vagy reszeljük le.

  3. Lépés 3

    Az olívaolajat vagy vajat forrósítsuk fel, a cukrot pirítsuk aranysárgára.

  4. Lépés 4

    Az apróra vágott hagymát és káposztát adjuk hozzá, keverjük meg, kb. 20 percig kis lángon fedő alatt pároljuk, gyakran keverjük meg, fűszerezzük, és hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A kihűlt tölteléket tegyük a tésztára, a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel.

  6. Lépés 6

    A réteseket fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, és olvasztott vajjal kenjük meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.

Tipp

Vöröskáposzta párolásához tehetünk egy fél deci vörösbort, úgy még finomabb lesz a rétesünk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!