Színes madársaláta gyümölcsös ropogós rudakkal

Színes madársaláta gyümölcsös ropogós rudakkal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ha húsmentesen étkezel, vagy csak épp nem kívánod a húst, próbáld ki színes madársaláta receptünket, gyümölcsös ropogós rudakkal. Lehet előétel, de főétel is a karácsonyi menüben.

  • kb. 12-15 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók:

A ropogós rudakhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 80 g barna cukor
  • 80 g ecet
  • 150 ml víz
  • 200 g aszalt gyümölcs (pl. sárgabarack, füge, szilva) apróra vágva
  • 150 g vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tk. mustármag
  • 100 g füstölt tofu apróra vágva

A madársalátához:

  • 1 tk. mustár
  • 1 ek. juharszirup
  • 2 ek. ecet
  • 5 ek. olaj
  • 1/2 gránátalma kimagozva
  • 200 g Madársaláta
  • 2 mandarin meghámozva és feldarabolva
  • 10 diószem durvára törve
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A chutney-hoz a cukrot és az ecetet a vízzel felforraljuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöt, a hagymát, a mustármagot és időnként megkevergetve kb. 20 percig főzzük.

  2. Lépés 2

    Leszűrjük és hagyjuk kihúlni.

  3. Lépés 3

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  4. Lépés 4

    Egy tésztát kitekerünk, a tészta aljára kb. 2 evőkanál chutney-t teszünk és néhány darab füstölt tofut. A széleket behajtjuk és feltekerjük a tésztát.

  5. Lépés 5

    A tésztahengereket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a sütőben a középső sínen 12-15 percig sütjük.

  6. Lépés 6

    Közben a mustárt, a juharszirupot, az ecetet és az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a gránátalma-magokat és sóval, borssal fűszerezzük.

  7. Lépés 7

    A madársalálát egy nagy tálba vay három kisebb tálba öntjük és meglocsoljuk a gránátalmás öntettel. Mandarin- és dió darabokkal díszítjük. A salátát fejenként két-két rúddal tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!