Zöldséges quiche sajttal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15-20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 60 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 doboz zöldségkonzerv kukoricával, kidney babbal és paprikával
  • 1 db közepes fej hagyma hámozva, aprítva
  • 500 g darált szárnyashús
  • 4 ev zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 4 db közepes paradicsom felvágva
  • 70 g gouda sajt reszelve
  • 4 - 5 tortilla chips morzsolva
  • kevés zsálya levél aprítva
  • Zsiradék és liszt a forma kenéséhez
  • Só, cayennei bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zöldségkeveréket csepegtessük le. A hagymát hámozzuk meg, és aprítsuk finomra. A zsályát öblítsük le, csipkedjük le a leveleit, és aprítsuk fel.

  3. Lépés 3

    A darált húst, 3 ek. zsemlemorzsát, tojást, hagymát, zsályát és a zöldségkeveréket keverjük össze, majd sóval, borssal és cayennei borssal fűszerezzük meg.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és a rövidebbik oldalából vágjunk le egy kb. 6 cm széles csíkot. Hajtsuk félbe a tésztát, így egy közel négyzet alakú tésztát kapunk.

  5. Lépés 5

    Tegyük a tésztát egy kivajazott, liszttel beszórt quiche formába. A kilógó tésztaszéleket vágjuk le.

  6. Lépés 6

    A húsos zöldséges masszát öntsük a tésztára. A paradicsomot mossuk meg és vágjuk szeletekre. A masszát szórjuk meg 1 - 2 evőkanál zsemlemorzsával. A paradicsomszeleteket és a maradék zsályalevélkéket helyezzük a töltelékre.

  7. Lépés 7

    A sajtot reszeljük le és szórjuk a quiche-re, majd a tortilla chipset morzsoljuk rá.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben a legalsó sínére helyezve kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre.

Tipp

A zöldséges konzerv helyett használhatunk friss szezonális zöldségeket is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!