Krémsajtos zöldséges rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
3 Bewertungen
  • kb. 25 - 30 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
  • 100 g sajt reszelve
  • 1000 g vegyes zöldség
  • 450 g burgonya megfőzve, burgonyanyomóval áttörve
  • 150 g zöldfűszeres krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • Só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zöldségkeveréket, a főtt, áttört burgonyát keverjük össze a krémsajttal és a fokhagymával, majd sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítsük.

  3. Lépés 3

    A friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és felezzük el, így kb. 31 x 38 cm-es tésztalapokat kapunk.

  4. Lépés 4

    Mindkét tésztalap közepére halmozzunk kb. 800 g zöldséges tölteléket, a szabadon maradt tésztaszéleket kenjük meg vízzel, hajtsuk a töltelékre és villával szurkáljuk meg, hogy a sütéskor keletkező gőz eltávozhasson. A réteseket kenjük meg vízzel és 100 g reszelt sajttal szórjuk meg.

  5. Lépés 5

    210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A töltelékbe a krémsajtot helyettesíthetjük tejföllel és reszelt sajttal is összekeverve, megfűszerezve.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!