Krémsajtos zöldséges rétes
- kb. 25 - 30 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
- 100 g sajt reszelve
- 1000 g vegyes zöldség
- 450 g burgonya megfőzve, burgonyanyomóval áttörve
- 150 g zöldfűszeres krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- Só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zöldségkeveréket, a főtt, áttört burgonyát keverjük össze a krémsajttal és a fokhagymával, majd sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítsük.
-
Lépés 3
A friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és felezzük el, így kb. 31 x 38 cm-es tésztalapokat kapunk.
-
Lépés 4
Mindkét tésztalap közepére halmozzunk kb. 800 g zöldséges tölteléket, a szabadon maradt tésztaszéleket kenjük meg vízzel, hajtsuk a töltelékre és villával szurkáljuk meg, hogy a sütéskor keletkező gőz eltávozhasson. A réteseket kenjük meg vízzel és 100 g reszelt sajttal szórjuk meg.
-
Lépés 5
210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranysárgára.
A töltelékbe a krémsajtot helyettesíthetjük tejföllel és reszelt sajttal is összekeverve, megfűszerezve.