Zöldséges – sajtos falatok
- kb. 10 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 30 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- Főtt leveszöldség
- 1 ek parmezán reszelve
- 1 ek krémtejszín
- 1 tojás
- 1 tk petrezselyemzöld aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A levesben főtt, kihűtött zöldséget parmezánnal, krémtejszínnel, tojással és petrezselymzölddel pürésítsük.
-
Lépés 3
A réteslapokat hajtsuk szét, kettőt helyezzünk egymásra, és széltében vágjuk öt 8 cm széles csíkra, majd ezeket a tésztacsíkokat felezzük.
-
Lépés 4
A tésztacsíkok jobb alsó sarkára tegyünk egy-egy kanál tölteléket. A tészta alsó részét hajtsuk a töltelékre, hogy háromszög alakot kapjunk, majd addig folytassuk a hajtogatást, amíg a tészta el nem fogy, és egy háromszög alakú tésztacsomagot nem kapunk.
-
Lépés 5
A többi tésztával is ugyanígy járjunk el, majd helyezzük a csomagokat sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 perc alatt süssük aranysárgára.
Ez a zöldséges-sajtos tészta kiváló levesbetét húsleveshez, de sütés előtt szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórva előételként is beválik, egy üveg finom bor illik hozzá.