Zsemlés – tejfölös rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 35 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 3 db zsemle előző napi, apróra kockázva
  • 1 db alma hámozva, apró kockákra vágva
  • 30 g vaj
  • 1/16 l tej
  • 2 tojás
  • 30 g porcukor
  • 30 g túró
  • 1,5 ek tejföl
  • 1 db citrom héja reszelve
  • 1,5 ek mandula szeletelve
  • 1,5 ek mazsola
  • Az öntethez:

    • 1/2 l tej
    • 50 g cukor
    • 1 tojás

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zsemléket kockázzuk fel, az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel apró kockákra.

  3. Lépés 3

    A vajat és a tejet melegítsük fel, a zsemlekockákat tegyük tálba, és öntsük rá a meleg tejet.

  4. Lépés 4

    A maradék hozzávalót is adjuk hozzá, és jól keverjük össze.

  5. Lépés 5

    A tölteléket halmozzuk az előkészített tésztára, a két rétest tekerjük fel és tegyük sütőformába.

  6. Lépés 6

    Az öntethez a tejet a cukorral és a tojással keverjük össze. Az öntet felét öntsük a sütőformába helyezett rétesre.

  7. Lépés 7

    180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, időközben a maradék öntettel locsolgassuk.

  8. Lépés 8

    A sült rétest vegyük ki a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, de még melegen tálaljuk.

Tipp

Alma helyett használhatunk körtét vagy barackot is a recepthez, úgy is nagyon finom.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!