Halloween torta
Hátborzongatóan finom

Halloween torta

Ijesztően finom receptet keresel Halloween-ra? Édes mandulás Halloween tortánk borzalmasan finom, az alma és az őszi fűszerek keveréke teszi igazán ínycsiklandozóvá ezen a rémisztő napon is.

  • kb. 45 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 tortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almadarabokat a vaníliás cukorral és a fűszerekkel összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy formába tesszük. A darált mandulát a tésztára szórjuk, majd ráöntjük az almás keveréket.

  4. Lépés 4

    A másik tésztát is kitekerjük, majd késsel kivágjuk a kívánt Halloween formát. Helyezzük a formát a torta tetejére, majd a torta széleit nyomkodjuk össze. Kenjük be a tészta felületét tojással.

  5. Lépés 5

    A tortát a sütő legalsó sínén kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha vegán verziót szeretnél készíteni, tojás helyett kend be a tésztát egy kevés zabtejjel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!