Színes gyümölcsös cronut
- 12-15 perc
 - 200°C
 - 180°C
 - kb. 30 perc
 
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
 - 1 csésze csokoládémáz ízlés szerint pl. fehér-, ét-, tejcsokoládé
 - 2 ek. cukorgyöngy a díszítéshez
 - kb. 100 g édes kenhető krém pl. nutella, lekvár, mogyoróvaj
 - 5 szem eper megtisztítva és felszeletelve
 - 1 banán meghámozva és felszeletelve
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és kerek pogácsaszaggatóval vagy pohárral (ø 8 cm) köröket szúrunk ki, azok közepébe pedig lyukat (ø 2,5 cm) szúrunk ki.
 - 
            Lépés 3
A cronut alapokat és a maradék tésztát az előmelegített sütőben a középső sínen 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
 - 
            Lépés 4
A csokoládémázat az utasítások szerint felolvasztjuk. A cronut alapok felét és a maradék tészták tetejét belemártjuk a csokoládémázba és megszórjuk színes cukorgyöngyökkel.
 - 
            Lépés 5
A maradék cronut alapokra 1-1 evőkanál krémet kenünk ízlés szerint, és megszórjuk eperrel és banánnal. Mindegyik tetejére egy-egy csokoládémázba mártott cronut tetőt teszünk.
 
Különböző színű csokoládémázzal díszítsük a cronutokat a lehető legváltozatosabb módon.