gorgonzolás-körtés pizza

Gorgonzolás-körtés pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ez a gorgonzolás-körtés pizza még az ínyenceket is elkápráztatja. Ropogós alap, pikáns gorgonzola, amelyet a körte édessége és egy csipetnyi méz tesz teljessé. Ez a kombináció kulináris fénypont, és tökéletes partifalatnak is.

  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 pizzához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire és megkenjük a tejföllel, úgy, hogy a széleken 1 cm-t szabadon hagyunk.

  3. Lépés 3

    A pizzát megszórjuk a hagymával, a körtével és a gorgonzola sajttal.

  4. Lépés 4

    A pizzát a sütő középső sínén 15-20 perc perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Sütés után meglocsoljuk mézzel és ízlés szerint frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tipp

Egyedi íz eléréséhez sütés után tegyél a pizza tetejére cikóriát vagy vörös cikóriát. Körte helyett füge is használható.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!