
Gorgonzolás-körtés pizza

Ez a gorgonzolás-körtés pizza még az ínyenceket is elkápráztatja. Ropogós alap, pikáns gorgonzola, amelyet a körte édessége és egy csipetnyi méz tesz teljessé. Ez a kombináció kulináris fénypont, és tökéletes partifalatnak is.
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss óriás pizzatészta 600 g
- 200 g tejföl
- 1 kis lilahagyma vékonyra szeletelve
- 2 kis körte vékonyra szeletelve
- 150 g gorgonzola darabokra vágva
- kb. 50 g méz
- őrölt bors

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire és megkenjük a tejföllel, úgy, hogy a széleken 1 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 3
A pizzát megszórjuk a hagymával, a körtével és a gorgonzola sajttal.
-
Lépés 4
A pizzát a sütő középső sínén 15-20 perc perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Sütés után meglocsoljuk mézzel és ízlés szerint frissen őrölt borssal ízesítjük.
Egyedi íz eléréséhez sütés után tegyél a pizza tetejére cikóriát vagy vörös cikóriát. Körte helyett füge is használható.