 
            
                        Gorgonzolás-körtés pizza
 
            Ez a gorgonzolás-körtés pizza még az ínyenceket is elkápráztatja. Ropogós alap, pikáns gorgonzola, amelyet a körte édessége és egy csipetnyi méz tesz teljessé. Ez a kombináció kulináris fénypont, és tökéletes partifalatnak is.
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss óriás pizzatészta 600 g
- 200 g tejföl
- 1 kis lilahagyma vékonyra szeletelve
- 2 kis körte vékonyra szeletelve
- 150 g gorgonzola darabokra vágva
- kb. 50 g méz
- őrölt bors
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire és megkenjük a tejföllel, úgy, hogy a széleken 1 cm-t szabadon hagyunk. 
- 
            Lépés 3A pizzát megszórjuk a hagymával, a körtével és a gorgonzola sajttal. 
- 
            Lépés 4A pizzát a sütő középső sínén 15-20 perc perc alatt aranybarnára sütjük. 
- 
            Lépés 5Sütés után meglocsoljuk mézzel és ízlés szerint frissen őrölt borssal ízesítjük. 
Egyedi íz eléréséhez sütés után tegyél a pizza tetejére cikóriát vagy vörös cikóriát. Körte helyett füge is használható.
 
                 
                    		 
                    		 
                    		