Lazacos – mangoldos torta

  • kb. 15 - 20 perc
  • 200 °C
  • 190 °C
  • kb. 12 perc

Hozzávalók Hozzávalók 10-15 db-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
  • 500 g mángold
  • 2 fej hagyma felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 4 ek olívaolaj
  • Só és bors
  • Kevés szerecsendió őrölve
  • 375 g krémtejszín
  • 1 citrom leve
  • 500 g friss lazac kiszálkázva, bőre nélkül
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.

  3. Lépés 3

    A mangoldot mossuk meg és sós vízben 1 percig blansírozzuk.

  4. Lépés 4

    A fokhagymát és a hagymát olívaolajon dinszteljük, majd adjuk hozzá a fűszereket, a citrom levét és a krémtejszínt.

  5. Lépés 5

    A tortaformákat kenjük ki vajjal, és liszttel hintsük meg.

  6. Lépés 6

    A tésztából vágjunk 10 - 15 azonos nagyságú - a tortaformák méretének megfelelő darabot, és helyezzük a formákba.

  7. Lépés 7

    A formákba tegyünk 1 - 1 evőkanál tejszínes masszát, majd tegyük rá a lazacot és a mangoldot.

  8. Lépés 8

    A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg. Előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre.

Tipp

A krémtejszínhez keverjünk friss zöldfűszereket, pesztót vagy curryt. A feltétet ízlése szerint variálhatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!