Ázsiai tekercsek

Ázsiai tekercsek

  • 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 25 db-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 2 db újhagyma hosszában negyedelve
  • 200 g szójacsíra
  • 2 nagyobb sárgarépa csíkokra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek gyömbér finomra őrölve
  • 2 ek Chiliszósz „édes-savanyú”
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sárgarépát rövid ideig főzzük forró, sós vízben.

  3. Lépés 3

    Az újhagymát forró olajon rövid ideig pirítsuk, a szójacsírát adjuk hozzá, majd kb. 2 percig pirítsuk együtt a hagymával.

  4. Lépés 4

    A sárgarépát, fokhagymát, szójaszószt, gyömbért és chiliszószt adjuk hozzá, és forgassuk át nagy lángon. A masszát hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül sütőlapra tekerjük ki, hosszában felezzük el, és felvert tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    A tölteléket kenjük a tésztára, tekerjük fel, és még egyszer kenjük meg tojással. Egy éles késsel vágjuk kb. 4 cm széles darabokra.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz. Azonnal tálaljuk!

Tipp

Tálaláshoz kínálhatunk mellé szójaszószt vagy édes-savanyú mártást, amibe a tekercseket belemárthatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!