new york rolls

New York Rolls Matcha töltelékkel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A világszerte trendi New York roll nálunk is megérkezett, méghozzá matcha krémmel töltve. A klasszikus francia croissant tészta és a japán matcha különleges harmóniája egyszerre elegáns és ellenállhatatlanul finom. Egyszerű receptünkkel te is könnyedén elkészítheted ezt a látványos, krémes tekercset, amivel garantáltan feldobod a desszertasztalt és követed a legújabb gasztrotrendeket.

  • kb. 25-30 perc
  • 200°C
  • kb. 30 perc + 4 óra hűtési idő

Hozzávalók 4 New York Rolls-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
  • 180 g konzerv kókusztej (legalább 60% kókusztartalommal)
  • 200 g finomra vágott fehér csokoládé
  • 1-2 tk. matcha por + egy kevés a szóráshoz
  • 1 tk. apróra vágott pisztácia a szóráshoz
  • egy kevés olaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A töltelékhez forraljuk fel a kókusztejet, vegyük le a tűzről, és keverjünk hozzá 120 g csokoládét és a matcha port. Öntsük át egy lapos tálba (pl. egy sütőtálba). Hagyjuk a matcha krémet legalább 4 órán át dermedni a hűtőszekrényben.

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában vágjuk 8 egyenlő szélességű csíkra. Szorosan tekerjünk fel két tésztacsíkot egy spirálba, így készítsünk 4 karikát.

  4. Lépés 4

    Helyezzünk mindegyik spirálra egy kivajazott desszertgyűrűt (kb. ø 8 cm) úgy, hogy a szélek körül maradjon kb. 0,5 cm szabadon. A gyűrűket fedjük le sütőpapírral és tegyünk rá egy sütőlapot.

  5. Lépés 5

    A tekercseket előmelegített sütőben a középső sínen 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk őket kihűlni.

  6. Lépés 6

    A matcha krémet töltsük egy habzsákba. Szúrjuk ki a tekercsek oldalát egy fakanállal, majd töltsük meg a matcha krémmel.

  7. Lépés 7

    Olvasszuk fel a maradék fehércsokoládét dupla vízforralóban, majd kenjük a tekercsek tetejére. Szórjuk meg pisztáciával és egy kevés matcha porral.

Tipp

Matcha helyett egy evőkanál mogyoró vagy pisztáciakrémet is keverhetünk a kókusztejbe.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!