Pizzalepény burgonyával és fetával

  • kb. 35 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Egy 28 cm ø tortaformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 1 kis burgonya hámozva, nagyon vékony szeletekre vágva
  • 1 kis lila burgonya hámozva, nagyon vékony szeletekre vágva
  • 200 g feta sajt
  • 3 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma hámozva, áttörve
  • 30 g ementáli sajt reszelve
  • 2 újhagyma vékony szeletekre vágva
  • 1 ek. friss rozmaring durvára vágva
  • Bors őrölve
  • Kevés vaj a kikenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A feta sajtot villával összenyomkodjuk, tojással, fokhagymával, ementáli sajttal, újhagymával és rozmaringgal jól összekeverjük és borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt eltávolítjuk és a kikent formába helyezzük. (Alternatív megoldásként a tésztát a sütőpapírral együtt is a formába helyezhetjük). A túlérő részekkel megerősítjük a tészta széleit.

  4. Lépés 4

    A tojásos keveréket a tésztára töltjük, majd a a burgonyát ízlésesen ráhelyezzük.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt megsütjük.

Tipp

Okos ötlet: A feta sajt helyett fűszeresebb sajtot is használhatunk, mint például kékpenészes sajtot, a lila burgonya helyett pedig használhatunk hagyományosat vagy céklát is. Szalonnakockákkal és kukoricával is gazdagíthatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!