Lekváros mandulás kifli
0 Bewertungen
        		
                
            - kb. 15 perc
 - 220°C
 - 200 °C
 - kb. 15 - 20 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 8 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - 3 ek baracklekvár
 - 1 tk mascarpone
 - 6 ek mandula őrölve
 - Kevés rum
 - 1 tojás a kenéshez
 - mandula szeletelve
 
                                    Ezzel készítsd:                                
                                
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A lekvárt, mascarponét és a mandulát keverjük össze rummal.
 - 
            Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk kb. 11 cm alapú háromszögekre.
 - 
            Lépés 4
A masszát kávéskanállal halmozzuk a háromszögek közepére, a széleket kenjük meg tojással, a tésztát tekerjük fel, és formázzunk szép kifliket. A kifliket kenjük meg tojással, és szórjuk meg mandula levélkékkel.
 - 
            Lépés 5
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 12 - 15 perc alatt süssük aranybarnára.
 
                Tipp
            
            Mandula helyett használhatunk diót is!