Meggyes-joghurtos sütemény
            - kb. 10 perc
 - 175 °C
 - 155 °C
 - kb. 30 perc + 2 óra hűtés
 
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
 - 25 dkg meggy magozva, turmixolva darabosra
 - 20 dkg joghurt
 - 3 dkg porcukor
 - 35 dkg tejszín
 - 5 dkg zselé olvasztva
 - 2 cl citromlé
 - 10 db meggy a díszítéshez magozva
 - 2 dkg étcsokoládé
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki a tepsire, és vágjunk belőle egy őzgerinc forma szélességének megfelelő csíkot.
 - 
            Lépés 3
Előmelegített sütőben kb. 10 - 12 perc alatt süssük szép világosra, majd tegyük félre hűlni.
 - 
            Lépés 4
A 25 dkg meggyet turmixoljunk darabosra.
 - 
            Lépés 5
Keverjük hozzá a natúr joghurtot, 3 dkg porcukrot, a habbá vert tejszínt, az olvasztott zselét és a citromlét.
 - 
            Lépés 6
Egy őzgerinc formát béleljünk ki folpackkal, majd öntsük bele a joghurtos krémet.
 - 
            Lépés 7
A krém tetejére helyezzük az előzőleg megsütött tésztalapot, és az egészet tegyük kb. 2 órára hűtőbe, hogy megdermedjen.
 - 
            Lépés 8
A megdermedt süteményt fordítsuk ki a formából, a folpackot húzzuk le róla, majd díszítsük meggydarabokkal és csokoládéforgáccsal.
 
A maradék tésztából szaggassunk kekszeket, süssük világosra, és lekvárral ragasszuk össze.
A receptet Zsók Gézáné, Éva küldte be. Köszönjük szépen a kreatív receptet