Lazacos – mangoldos torta
- kb. 15 - 20 perc
 - 200 °C
 - 190 °C
 - kb. 12 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 10-15 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
 - 500 g mángold
 - 2 fej hagyma felaprítva
 - 2 gerezd fokhagyma aprítva
 - 4 ek olívaolaj
 - Só és bors
 - Kevés szerecsendió őrölve
 - 375 g krémtejszín
 - 1 citrom leve
 - 500 g friss lazac kiszálkázva, bőre nélkül
 - 1 tojás a kenéshez
 
Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.
 - 
            Lépés 3
A mangoldot mossuk meg és sós vízben 1 percig blansírozzuk.
 - 
            Lépés 4
A fokhagymát és a hagymát olívaolajon dinszteljük, majd adjuk hozzá a fűszereket, a citrom levét és a krémtejszínt.
 - 
            Lépés 5
A tortaformákat kenjük ki vajjal, és liszttel hintsük meg.
 - 
            Lépés 6
A tésztából vágjunk 10 - 15 azonos nagyságú - a tortaformák méretének megfelelő darabot, és helyezzük a formákba.
 - 
            Lépés 7
A formákba tegyünk 1 - 1 evőkanál tejszínes masszát, majd tegyük rá a lazacot és a mangoldot.
 - 
            Lépés 8
A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg. Előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre.
 
A krémtejszínhez keverjünk friss zöldfűszereket, pesztót vagy curryt. A feltétet ízlése szerint variálhatjuk.