Pikáns tökös kosárkák
0 Bewertungen
        		
                
            - kb. 30 perc
 - 210 °C
 - 190 °C
 - 20 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 4 db 15 x 10 cm-es formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
 - 1 kis fej hagyma vagy újhagyma finomra aprítva
 - 1,2 kg tök kis szeletekre vágva
 - 6 ek krémsajt
 - 2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
 - Kevés vaj
 - 1 ek petrezselyem
 - Só, bors
 
Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A hagymát kevés vajon futtassuk meg, majd adjuk hozzá a tököt, és pároljuk meg.
 - 
            Lépés 3
A 4 sütőformát vajjal kenjük ki, linzertésztával béleljük, a kilógó tésztaszéleket vágjuk le.
 - 
            Lépés 4
A krémsajtot kanalazzuk a tésztára, majd erre halmozzuk a tököt. Ízlés szerint fűszerezzük, és kb. 10 percig süssük a sütő alján, majd középső sínen további 20 perc alatt süssük készre.
 
                Tipp
            
            A receptet tök helyett cukkinivel is elkészíthetjük.