Pikáns tökös kosárkák
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 210 °C
- 190 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 db 15 x 10 cm-es formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 1 kis fej hagyma vagy újhagyma finomra aprítva
- 1,2 kg tök kis szeletekre vágva
- 6 ek krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
- Kevés vaj
- 1 ek petrezselyem
- Só, bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát kevés vajon futtassuk meg, majd adjuk hozzá a tököt, és pároljuk meg.
-
Lépés 3
A 4 sütőformát vajjal kenjük ki, linzertésztával béleljük, a kilógó tésztaszéleket vágjuk le.
-
Lépés 4
A krémsajtot kanalazzuk a tésztára, majd erre halmozzuk a tököt. Ízlés szerint fűszerezzük, és kb. 10 percig süssük a sütő alján, majd középső sínen további 20 perc alatt süssük készre.
Tipp
A receptet tök helyett cukkinivel is elkészíthetjük.