Focaccia

Focaccia

  • 10 - 12 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 6 - 7 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 db-hoz vagy 12 szelethez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztalapot vágjuk 6 egyforma szélességű csíkra.

  3. Lépés 3

    A tészta egyik felét szórjuk meg a kimagozott és felaprított olívával, majd a tészta másik felét hajtsuk rá és a széleket lisztezett ujjal nyomjuk össze.

  4. Lépés 4

    A tésztát lisztezze és néhány csepp olívaolajjal locsoljuk meg.

  5. Lépés 5

    A kimagozott, felaprított oívával és rozmaringgal díszítsük.

  6. Lépés 6

    Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 200 °C-on süssük készre.

Tipp

A külsejét különböző fűszerekkel szórjuk meg. Próbáljuk ki szárított paradicsommal vagy pesztóval töltve is!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!