sárgabarack torta

Sárgabarack torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Nyári sárgabarack torta receptet keresel? Nekünk van egy egyszerű és nagyszerű ötletünk hozzá! Omlós quiche tésztánkból igazán gyorsan elkészítheted ezt a gyümölcsös finomságot. Tökéletes választás egy könnyed nyári desszerthez!

  • kb. 45 perc
  • 200° C
  • 180° C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 tortához (Ø ca. 28 cm):

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tortaformába fektetjük úgy, hogy a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk. Egy sütőpapírt a tésztára helyezünk, ráöntjük a hüvelyest és kb. 25 percig a legalsó sínen vakon sütjük.

  3. Lépés 3

    A kimagozott sárgabarackot kb. 5 percig főzzük amíg megpuhulnak, majd végül robotgéppel pürésítjük. A masszát hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A tojást, cukrot és a krémsajtot és a pudingport a sárgabarack masszához adjuk, és alaposan elkeverjük. Kivesszük a formát a sütőből, eltávolítjuk belőle a hüvelyeseket és a sütőpapírt és rátöltjük a tésztára a masszát.

  5. Lépés 5

    A tortát ismét a sütőbe tesszük és a legalsó sínen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Sülés után hagyjuk teljesen kihűlni.

  6. Lépés 6

    Ízlés szerint díszíthetjük porcukorral, friss sárgabarackkal és citromfűvel.

Tipp

Érdemes egy nappal korábban megsütni és hűtőben tárolni egy éjszakán keresztül. Így lesz szuper frissítő desszert a forró napokon.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!