Pizzagolyó kecskesajttal
és szalámival
            0 Bewertungen
        		
                - 9 perc
 - 180°C
 - 200°C
 - kb. 15 perc
 
Hozzávalók 15 db pizzagolyóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
 - 70 g paprikás szalámi apró kockákra vágva
 - 50 g kecskesajt apró kockákra vágva
 - bors őrölve
 
                                    Ezzel készítsd:                                
                                
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt légkeveréses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Hosszában kétszer, keresztben pedig négyszer vágjuk el úgy, hogy 15 négyzetet kapjunk belőle.
 - 
            Lépés 3
A szalámit és a kecskesajtot egy tálban összekeverjük és borssal fűszerezzük. Minden tészta-négyzet közepére 2-2 teáskanálnyit teszünk a szalámis töltelékből. A tésztákból golyókat gyúrunk.
 - 
            Lépés 4
A sütő középső sínén 9 perc alatt ropogósra sütjük.
 
                Tipp
            
            Okos ötlet: A pizzagolyókba egy-egy kanál tejfölt is tehetünk töltelékként, amitől krémesebbek lesznek a falatkák.