Mandulás kiflik
            - 12-15 perc
 - 220°C
 - 200°C
 - kb. 15 perc
 
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - Alternatíva: Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
 - 40 g baracklekvár
 - 20 g mascarpone
 - 60 g mandula őrölve
 - 1 tk. rum
 - 1 tojás a kenéshez, felverve
 - Mandulaforgács a díszítéshez
 
                            
                        Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A lekvárt, a mascarpone-t, az őrölt mandulát és a rumot összekeverjük.
 - 
            Lépés 3
A tésztát a szélesebbik oldala mentén 4 egyforma téglalapra osztjuk. Mindegyik téglalapot átlósan átvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.
 - 
            Lépés 4
A tészta szélesebbik végére teszünk kb. 1 tk. tölteléket, a széleit megkenjük tojással, majd a csúcsok felé feltekerjük, hogy egy kiflit kapjunk. Megkenjük tojással és megszórjuk a mandulaforgáccsal.
 - 
            Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
 
Okos ötlet: Ez a sütemény kiváló a későbbi felhasználásra. Készítsük el teljesen a kifliket és sütés nélkül fagyasszuk le. Amikor szükség van rá, sütés előtt 20 perccel tegyük egy tepsire és hagyjuk kiolvadni.