Almás marcipános rétes
            Egy finom almás marcipános rétes desszert ebédre? Vagy csak úgy? Gyorsan és könnyen elkészíthető és garantáltan leveszed a lábáról szíved választottját!
- kb. 30 perc
 - 200°C
 - 180°C
 - kb. 25 perc
 
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
 - 80 g zsemlemorzsa
 - 2 alma meghámozva, kimagozva, vékony lapokra vágva
 - 1 tk. fahéj őrölve
 - 50 g étcsokoládé durvára vágva
 - 50 g mandula darálva
 - 100 g marcipán
 - 1 tojás felverve
 - 50 g mandula negyedelve
 
                            
                        Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A zsemlemorzsát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
 - 
            Lépés 3
Az almát, a fahéjat, a csokoládét, a darált mandulát és a zsemlemorzsát egy tálban jól összekeverjük.
 - 
            Lépés 4
Az édes linzertésztát a sütőpapírral együtt egy tepisbe kitekerjük. A tölteléket középen elosztjuk és a marcipánt kis darabokban rámorzsoljuk.
 - 
            Lépés 5
A tésztát lazán feltekerjük, a tojással megkenjük és a mandula darabokkal megszórjuk.
 - 
            Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt megsütjük.
 
Okos ötlet: Az almát körtével is helyettesíthetjük.