Fahéjas-mandulás croissant
Kényeztesd magad egy igazán különleges reggeli élménnyel! A fahéjas-mandulás croissant illata már sütés közben ünnepi hangulatot varázsol a konyhába, a ropogós tészta és az édes, fűszeres mandulatöltelék pedig garantáltan mosolyt csal mindenki arcára. Egyszerűen elkészíthető, mégis ellenállhatatlan – tökéletes választás egy nyugodt reggelhez vagy akár a hétvégi családi brunchhoz is.
- 15-20 perc
 - 170°C
 - 160°C
 - kb. 15 perc
 
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
 - 40 g mandula reszelve
 - 3 ek. mandula apróra vágva
 - 20 g zsemlemorzsa
 - 40 g cukor
 - 1 tk. fahéj
 - 30 g olvasztott vaj a tészta megkenéséhez
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A mandulát, a zsemlemorzsát, a cukrot és a fahéjat összekeverjük.
 - 
            Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük az olvasztott vaj felével.
 - 
            Lépés 4
A tésztát megszórjuk a mandula-keverékkel, és elegyengetjük a felületén. Majd tegyünk egy sütőpapírt a tésztára, és óvatosan fordítsuk meg.
 - 
            Lépés 5
Vegyük le a felső sütőpapírt a tésztáról, és ezt a felét is kenjük meg vajjal és szórjuk meg a mandula-keverékkel. Ezután meghintjük az apróra vágott mandulával és 7 háromszöget vágunk. A két külső fél-háromszöget egymásba tudjuk illeszteni.
 - 
            Lépés 6
A tésztát tekerjük fel a szélesebb oldaltól indulva, és formázzunk belőle kifliket. Majd a tetejébe szórhatunk még apróra vágott mandulát.
 - 
            Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.
 
Sütés után hints meg porcukorral!