 
            
                        Mogyoróvajas csigák
 
            Mogyoróvaj és karamell – verhetetlen kombináció. A Tante Fanny friss vajas kelt tésztájából készült finomság tökéletes kísérője lehet a délutáni kávénak.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 12 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 250 g mogyoróvaj
- 4-5 ek. karamell szósz
- 50 g sózott földimogyoró apróra vágva
- 1 ek. vaj a kenéshez
- 3 ek. kristálycukor a szóráshoz
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A sütőedényt megkenjük vajjal, majd megszórjuk kristálycukorral. 
- 
            Lépés 3A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd megkenjük mogyoróvajjal. 
- 
            Lépés 4A tésztát alulról szorosan feltekerjük, majd kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk. A csigákat egymás mellé a sütőedénybe helyezzük. 
- 
            Lépés 5A mogyoróvajas csigákat a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A karamell szószt a csigákra öntjük, majd meghintjük az apróra vágott sózott földimogyoróval. 
A csokoládé szerelmesei karamell szósz helyett csokoládé-öntetet is használhatnak és a csigák feltekerése előtt megszórhatják csokireszelékkel.
 
                 
                    		 
                    		 
                    		