Őszibarackos sütemény
morzsával
            1 Bewertung
        		
                
            - kb. 40 perc
 - 190°C
 - 170°C
 - kb. 30 perc
 
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
 - 250 g őszibarack (alternatíva: konzerv) szeletekre vágva
 - 500 g túró
 - 250 g tejföl
 - 3 tojássárgája
 - 1 cs. vaníliás pudingpor
 - 150 g porcukor
 - 1 cs. vaníliás cukor
 - 2 ek. reszelt citromhéj és citromlé
 - só
 
A morzsához:
- 100 g liszt
 - 80 g vaj
 - 70 g cukor
 
                                    Ezzel készítsd:                                
                                
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A túrót, a tejfölt, a tojássárgáját, a vaníliás pudingport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet összekeverjük.
 - 
            Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy kisebb tepsibe tesszük (20x30 cm). A túrós tölteléket eloszlatjuk a tésztán, majd az őszibarackszeletekkel befedjük.
 - 
            Lépés 4
A morzsához az alapanyagokat összegyúrjuk és a süteményre morzsoljuk.
 - 
            Lépés 5
Az őszibarackos süteményt a sütő középső sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
 
                Tipp
            
            A sütemény alapja a tészta és a túrós keverék, melyet bármilyen idénygyümölccsel elkészíthetünk (pl. cseresznye, áfonya, nektarin, szilva, stb.)