Pizza grillen

Azon gondolkodtunk, miért mindig csak húst és zöldségeket grillezünk? Ez esetleg már neked is eszedbe jutott? Ha te is kipróbálnál valami újat, akkor nálunk jó helyen jársz. Vedd elő a grillt, gyújtsd be és kezdd a grillszezont egy igazi, grillezett pizzával. Még sosem próbáltad? Nem gond, mert itt három oktatóvideót, valamint öt finom és kreatív pizzareceptet (és egy mennyei grill-desszertet) találsz, amelyekhez egyszerűen használhatod pizzatésztáinkat.

Hasonló receptek

Fannytasztikus grill-tippek:

  1. Bármilyen grilled is legyen, használj pizzakövet. Így ugyanis a pizza alja egyenletesen barna és ropogós lesz, mert a kő elvonja a tésztából a nedvességet.
  2. A pizzakövet mindig a még hideg grillre helyezd, így az lassan melegszik fel és nem törik el.
  3. A sütőpapír kilógó széleit biztonsági okokból mindig vágd le, és tartsd be a hőmérsékletre vonatkozó utasításainkat, így nem ég meg a sütőpapír.
  4. Ne tedd a következőt: a grillezés során ne emeld fel a tetőt, így a grill tartja a megfelelő hőmérsékletet.

Hogyan készíts pizzát gázgrillen:

A gázgrill ideális gyakori grillezésekhez, és így a használata is gazdaságosabb. Nagy teljesítményű és könnyen kezelhető, ráadásul nemcsak kültéren, hanem félig zárt területen, például teraszon is használható.

Videós útmutatónkban megtanulhatod, hogyan grillezz pizzát gázgrillen.

Hogyan készíts pizzát faszenes grillen:

Klasszikus faszenes grillsütővel is lehet ropogós pizzát grillezni. Megmutatjuk, hogyan helyezd el a szenet a pizza grillezésénél, hogyan helyezd be a pizzakövet, és mennyi ideig kell sütni a pizzát. Nézd meg most a tutorial videónkat!

Megjegyzés: Használj brikettet faszén helyett, ha több pizzát szeretnél grillezni. A faszén égési ideje sokkal rövidebb.

Hogyan készíts pizzát elektromos grillen:

Szeretnél grillezett finomságokat élvezni, de nem szereted, ha a füst csípi a szemedet és tüzelőanyag vásárlásával sem akarsz bajlódni? Akkor az elektromos grillsütő az ideális választás, amellyel erkélyen vagy akár házon belül is grillezhetsz ropogós pizzát Tante Fanny tésztából. Nézd meg hogyan!

Megjegyzés: Az elektromos grill rosszabbul tartja a hőt. Tehát ha felnyitod a grillsütő fedelét és kiveszed az első pizzát, azzal hőt veszítesz. Ha egymás után több pizzát szeretnél elkészíteni, úgy számolj, hogy a grillezési idő egy-két perccel tovább fog tartani.