Karamellizált

Gesztenyés kiflik

  • 15 - 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A gesztenyemasszát, a mézet, a vajat, a fahéjat és mogyorót összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe. A rövidebb oldallal párhuzamosan 4 egyenlő részre vágjuk, majd a tésztaszeleteket átlósan átvágjuk. Így 8 darab háromszöget kapunk.

  4. Lépés 4

    Mindegyik szeletet megkenjük tojással és a szélesebbik végére 1 ek. gesztenyemasszát teszünk. A töltelékes oldalnál kezdve feltekerjük és kiflit formálunk.

  5. Lépés 5

    A kifliket tojással megkenjük és barna cukorral megszórjuk.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ez a kifli nagyszerű előre elkészíthető étel, amit akkor süthetünk ki, ha szükséges. Ehhez fagyasszuk le a még sületlen kifliket. Sütés előtt kb. 15 perccel vegyük ki és hagyjuk szoba hőmérsékleten kiolvadni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!