Alma pongyolában

Alma pongyolában áfonyalekvárral

  • 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 - 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 3 kisebb alma félbe vágva, hámozva
  • 6 tk áfonyalekvár
  • 2 ek finom kristálycukor
  • Késhegynyi fahéj őrölve
  • 1 citrom leve
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1/2 csomag vaníliáscukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almákat hámozzuk meg, a magházát távolítsuk el. Keresztben vágjuk félbe, és citromlével locsoljuk meg, hogy ne barnuljon be. A kristálycukrot keverjük el a fahéjjal és a vaníliáscukorral.

  3. Lépés 3

    A Tante Fanny friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és vágjuk kb. 12 x 12 cm-es négyzetekre. (Vigyázzunk, hogy csak a tésztát vágjuk, a sütőpapírt ne!) A tészta közepén helyezzük el a félbe vágott almákat, szórjuk meg a fahéjas cukorral, és töltsük lekvárral.

  4. Lépés 4

    A tészta széleit kenjük meg tojással, és a maradék tésztából formázzunk kis négyzeteket.

  5. Lépés 5

    A négy sarkot hajtsuk fel a közepére, és díszként tegyünk a tetejére egy-egy kisebb négyzetet.

  6. Lépés 6

    Az egészet kenjük meg ismét tojással, és tegyük az előmelegített sütő középső sínére. 15 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Áfonyalekvár helyett használhatunk más lekvárt is, ami savanykásabb és nem túl édes.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!