Almás csigák
Egyszerű

Almás csigák

kelt tésztából

Isteni almás csigák fahéjjal, kelt tésztából. Nem hiányozhat a délutáni kávé mellől, de a gyerekeket is meglepheted ezzel a pillanatok alatt elkészíthető, néhány hozzávalós csemegével.

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 12 csigához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almalekvárt, a fahéjat, a vaníliacukrot és a krémsajtot összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük az almás keverékkel úgy, hogy hagyjunk a tészta tetején körülbelül 2 cm-es csíkot szabadon. Szórjuk meg a keveréket az almadarabokkal.

  4. Lépés 4

    Alulról felfelé görgetve tekerjük fel a tésztát, és körülbelül 2-3 cm-es darabokra vágjuk (12 db). Helyezzük a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

  5. Lépés 5

    Az almás csigákat a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megszórjuk porcukorral.

Tipp

Tálaljuk az almás csigákat meleg baracklekvárral.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!