A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy formába fektetjük. A lelógó tésztaszéleket visszahatjuk és a tészta alját egy villával megszurkáljuk.
A tojásokat a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a lazacot, a tormát és sóval, borssal fűszerezzük.
A masszát a tésztára töltjük, elsimítjuk és a spárgát sugár alakban rárendezzük.
A quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Pár percig hűlni hagyjuk és megszórjuk zsázsával.
Okos ötlet:
A zsázsa helyett használhatunk más zöldfűszer növényt is, mint például petrezselymet.
Mesterszakácsok, akik ezt a receptet megnézték, az alábbiakat is kipróbálták:
Weboldalunkon cookie-kat használunk azért, hogy a weboldalt elemezni tudjuk, valamint személyre szabni.
Amennyiben az „Engedélyezem“ vagy továbbra is használod a weboldalunkat, az ehhez való hozzájárulásodat fejezed ki. A cookie használatára vonatkozó további információkat az Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashatsz. Engedélyezem