Spárgás lazacos quiche

Friss tavaszi recept spárgával és füstölt lazaccal. Ez a quiche nagyszerű fogás lehet ebédre vagy vacsorára. Könnyen elkészíthető és biztos vele a siker.

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 1 Ø 28 cm formához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy formába fektetjük. A lelógó tésztaszéleket visszahatjuk és a tészta alját egy villával megszurkáljuk.

  3. Lépés 3

    A tojásokat a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a lazacot, a tormát és sóval, borssal fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    A masszát a tésztára töltjük, elsimítjuk és a spárgát sugár alakban rárendezzük.

  5. Lépés 5

    A quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Pár percig hűlni hagyjuk és megszórjuk zsázsával.

Tipp

A zsázsa helyett használhatunk más zöldfűszer növényt is, mint például petrezselymet.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!